Kirjaudu

Lopulta tie vei

 

Tässä blogikirjoituksessa ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Noora kertoo hakemisestaan oikikseen.

Morjens! Olen Noora, 21-vuotias Turun oikeustieteellisen ensimmäisen vuoden oikkari. Kävelin 9. luokalla opinto-ohjaajani pakeille yhteishaun aikoihin, ja totesin, ettei lukio-opinnot lukemisen määrän takia innosta. Oponi ohjasi minut hakemaan kaksoistutkintoon urheilulukioon Helsinkiin. Idea kuulosti hyvältä ja päätin hakea. Kaksoistutkinnossa opiskelin siis liiketalouden perustutkinnon ja suoritin 45 lukion kurssia ja kirjoitin neljä ainetta. Valmistuin 3 ½ vuodessa jouluna 2017. 

Kaksoistutkinnon suoritettuani tajusin, etten ollut haastanut itseäni tarpeeksi. Valmistumiseen asti olin kulkenut jatkokoulutusasioiden suhteen laput silmillä, ja vasta vähän ennen LexKurssien kurssimyyntiä havahduin siihen, että oikisopinnot saattaisi olla realistinen vaihtoehto. Koulutukseen tutustuttuani tajusin, että opintojen sisältö ja juristin työnkuva kiehtovat minua ja päätin ostaa Lexkurssien valmennuskurssin tulevalle keväälle. 

Rankka 5 viikkoa kestänyt luku-urakka ja itse pääsykoe eivät enää painaneet, kun opintopolussa odotti kesäkuussa tieto siitä, että pääsin ensimmäiseen hakukohteeseeni Turun oikikseen. Opintoja on nyt hiukan yli puoli vuotta takana, ja voin todeta, että #oikisonihmisenparastaaikaa-hashtag pitää ainakin omalla kohdallani paikkansa.

– Noora