Kirjaudu

Miksi valita LexKurssien verkkokurssi?

 

Mistä verkkokurssi sai alkunsa?

Jo 48 vuotta oikeustieteellisen valmennuskursseja järjestänyt LexKurssit lähti mukaan verkkovalmennukseen viime vuonna, mikä osoittautuikin hyväksi valinnaksi. Kurssilaiset selkeästi ottivat verkkokurssin omakseen, sillä se oli kevään 2018 suosituin kurssi! Verkkovalmennuskursseja oikeustieteelliseen on kuitenkin useita, joten miksi valita LexKurssit? 

Avataanpa hieman verkkokurssin taustaa. Toimin itse viime vuonna LexKurssien verkkokurssivastaavana, ja minun tehtäväni oli upouuden kurssikokonaisuuden kasaaminen. Ensimmäinen tekemäni valinta oli se, että verkkokurssi on oma itsenäinen kokonaisuutensa. LexKurssien verkkokurssi ei sisällä vain tallenteita lähiopetuskursseilta. Tästä syystä kurssin verkkoluennot on voitu suunnitella juuri verkkoon sopiviksi. Niillä ei hukata aikaa mikrofonin testaamiseen, small talkiin tai luentosalissa kävelyyn. Halusin kuitenkin sisällyttää verkkokurssiin kaikki perinteisen valmennuskurssin hyväksi todetut elementit. Näitä ovat luennot, luku- ja vastaustekniikkaopetus, harjoituspääsykokeet ja fyysisenä kotiin toimitettavat kirjatiivistelmät ja harjoitustehtävät. Jokaisella verkkokurssilaisella on luonnollisesti myös oma tuutori. Vaikka verkkokurssi järjestettiin ensimmäistä kertaa, sai se loppukyselyssä erinomaiset arvostelut.

Kurssikevään 2018 jälkeen päätimme, että LexKurssit haluaa olla verkkovalmennuksen kehityksen kärjessä. Niinpä jatkoin LexKurssien palveluksessa kehittämässä sähköisiä järjestelmiä. Siksi voinkin luvata, että vuoden 2019 verkkokurssi on joka tavalla vielä parempi kuin vuoden 2018 verkkokurssi.

Miten LexKurssien verkkopalveluita on kehitetty?

LexKurssien verkkokauppa kävi läpi suuria muutoksia. Merkittävin niistä oli kurssivalikoiman rajaaminen. Verkkokurssin ohella lähiopetuskursseja on nykyään kaksi, ja toimme markkinoille aivan uudenlaisen valmennuskurssin: palapelikurssin. Verkkokaupassa voi helposti valita, mitä valmennuskurssin osia itse kokee tarvitsevansa. Näitä palasia voi ostaa myös lisää jälkikäteen, ja niitä saa liitettyä valmiisiin kurssikokonaisuuksiin alennetulla hinnalla.

Jatkossa kaikki LexKurssien sähköinen materiaali on samalla alustalla, meidän omassa Moodlessamme, jonka olemme nimenneet LKnetiksi. Alusta pyörii nykyään omalla palvelimellamme, joten se on entistä toimintavarmempi. Sieltä löytyy niin verkkokurssin videot, sähköinen versio materiaalipaketista, kuin keskustelufoorumi sekä luentodiatkin. LexKurssien verkkokauppa ja LKnet on yhdistetty SSO-tekniikalla siten, että kurssin oston yhteydessä saaduilla tunnuksilla pääsee kirjautumaan LKnettiin yhdellä klikkauksella.

Materiaalipaketista on jatkossa siis sähköinen versio. Se tarkoittaa, että kirjatiivistelmät ja harjoitustehtävät saa käyttöön heti niiden valmistuttua, riippumatta Postin kulusta. Tämä koskee kaikkia kurssilaisia, joiden kurssiin sisältyy materiaalipaketti, ja toki myös pelkän materiaalipaketin tilaajia.

Verkkokurssi sai uuden osan. Kehitimme monivalintapelin, jolla pääsykokeessa äärimmäisen tärkeiden monivalintatehtävien harjoittelu on helppoa. Monivalintapelin kysymyspankkia täytetään koko kevään ajan, ja sinne tulee satoja monivalintakysymyksiä. Koska suuri osa verkkokurssilaisista käyttää oppimisympäristöä mobiililaitteilla, myös monivalintapeli on suunniteltu nimenomaan mobiililaitteille. Sen voi tallentaa suosikkina kännykän kotinäytölle, jolloin sitä voi käyttää kuten mitä tahansa sovellusta.

Vuoden 2019 kurssien verkkoluennot tulevat olemaan entistä parempaa materiaalia, sillä nyt videoista on joka kirjan osalta vastuussa vain yksi henkilö; alansa asiantuntija, valmistunut juristi. Luennot ovat siis tiukkaa asiaa alusta loppuun, juuri verkkokurssia varten suunnitellussa muodossa.

Kaikista näistä muutoksista huolimatta LexKurssit pystyi laskemaan verkkokurssin hintaa. Osta siis verkkokurssi tueksesi kevään luku-urakkaan vain hintaan 399€! Tästä pääset lukemaan lisää verkkokurssista

 

Juho Pöllänen

Vuoden 2018 verkkokurssivastaava

 

PS. Jos minä en onnistunut vakuuttamaan sinua LexKurssien verkkokurssista, ota yhteyttä tämän vuoden verkkokurssivastaavaan Leo Soitamoon sähköpostitse verkkokurssit@lexkurssit.fi.