Kirjaudu

Oikkarin arkea

 

Heippa, ja tervetuloa uuden blogitekstin pariin! Tässä postauksessa pääset kurkistamaan, millainen oli minun eli toisen valmennuskurssivastaavan Ainon tavallinen maanantaipäivä 13.1.2020. Toinen valmennuskurssivastaava Iida kirjoittelikin omasta päivästään jo aiemmin, ja tuo postaus on luettavissa täällä LexKurssien nettisivuilla. Instagramin puolella voi puolestaan sukeltaa kurssiassistentti Kaarinan päivään @lexkurssit kohokohdista.

Siirtykäämme nyt kuitenkin ajassa taaksepäin tuohon maanantaiaamuun.

Klo 7.28 kännykän herätys soi.

Klo 7.33 se soi uudelleen.

Klo 7.35 se soi taas.

Klo 7.39 arvatenkin herätys piippaa taas.

Klo 7.45 viimeinen herätys – aivan pakko nousta!

Jep, näin alkoi ensimmäinen herätystä vaativa arkiaamuni joululoman jälkeen. Tosin myönnettäköön, että eipä tuo herätysten määrä (ja niiden epäloogiset kellonajat) paljoa eroa muista arkiaamuistani. Jos saisin vapaasti valita, heräisin aamulla näin pimeään vuodenaikaan aikaisintaan kello 8.30! Se nyt ei valitettavasti kuitenkaan ole mahdollista tässä todellisuudessa, vaikka akateeminen vapaus hieman helpottaakin tuskaa.

Klo 8.53 katson kelloa Calonialla, Turun oikeustieteellisen tiedekunnan rakennuksella. Miten ihanaa onkin nähdä taas opiskelukavereita loman jälkeen.

Klo 9.00 alkaa Legal English Module 4:n tunti. Tämä opintojeni viimeinen englannin kurssi pyörähtää käyntiin pohdinnoilla juridisen kirjoittamisen ja juridisen tekstin ominaispiirteistä sekä keskustelulla siitä, miten englanninkielistä tuomioistuimen ratkaisua kannattaa lähestyä.

Klo 11.25 englannin tunti loppuu viisi minuuttia etuajassa. Nämä viisi minuuttia ovat kullan kalliit, jotta ehdin syödä lounaan jokseenkin rauhassa.

Tunnin jälkeen kirjaimellisesti juoksen kotiin syömään nopeasti lounasta. Olisin mielelläni mennyt ystävieni kanssa syömään opiskelijaravintolaan, mutta tänään pelkäsin, että opiskelijaravintolassa jonot olisivat liian pitkät aikatauluuni nähden. Kello 12 jatkuisi nimittäin erikoistumisjakson opetus. Lounaalla tsekkaan puhelinta ja vastaan kiireellisimpiin viesteihin – lähinnä LexKursseja koskeviin asioihin.

Klo 12.10 olen taas takaisin Calonialla ja niin ovat näköhavainnoin todistetusti myös kurssiassistentit Vera ja Kaarina. :D

Klo 12.15 opetus jatkuu. Suoritan kolmannen ja samalla viimeisen erikoistumisjaksoni kriisi- ja valmiuslainsäädännöstä, jonka ensimmäinen opetuskerta on tänään. Vuorossa on asiantuntijaluento, jossa teemana on yhteiskunnalliset kriisit yleisesti ja johdatus kurssin tuleviin aiheisiin. Kriisilainsäädäntö on normaalioloissa varsin huomaamatonta (onneksi!), mutta poikkeusolojen vallitessa ja niihin varauduttaessa välttämätöntä. Jos jotakuta kiinnostaa aihepiiri enemmänkin, ovat esimerkiksi pelastuslaki, poliisilaki, turvallisuustoimintalaki ja valmiuslaki aihepiirin ydintä.

Mielestäni luento oli erittäin mielenkiintoinen. Turun oikis taitaakin olla ainoa oikeustieteellinen tiedekunta Suomessa, jossa kriisi- ja valmiuslainsäädäntöä pääsee tässä mittakaavassa opiskelemaan.

Klo 16.00 opetus loppuu ja suuntaan suoraan Calonian kirjastoon. Erikoistumisjaksolla on nimittäin tentti, jota varten on luettavana kirjallisuutta. Kyseinen kirja, jota menen hakemaan, olisi tosin myös nettiversiona saatavilla. Suosin yleensä kuitenkin fyysistä versiota. Lainaus jää yllättäen vain yritykseksi, koska huomaan, ettei minulla ole lompakkoa ja siten kirjastokorttia mukana! Törmään kirjastossa kaiken hämmennyksen keskellä sattumalta myös toiseen kurssivastaava Iidaan ja jäämme vaihtamaan muutaman sanan. Iida lupautuu (kai?) kanssani Campussportin jumppaan joku kerta, mikä olisi mahtavaa! Entinen luottojumppaystäväni muutti nimittäin töiden perässä jo Helsinkiin.

Suuntaan kirjastolta kotiin hakemaan lompakkoni ja kirjastokorttini, ja sitten takaisin Calonialle, josta taas takaisin kotiin. Palaan tällä kertaa onnellisesti tenttikirjan kera. Toisaalta hyödyin tästä ylimääräisestä reissusta kirjastoon myös siinä mielessä, että sain samalla palautettua syksyn erikoistumisjaksolta työpöydälleni lojumaan jääneitä tenttikirjoja.

Klo 17.15 havahdun huutavaan nälkään. Pikku välipala on paikallaan ensihätään. Samalla viestittelen eri tahojen kanssa LexKursseihin liittyvistä asioista ja luen päivän aikana LexKurssien sähköpostiin saapuneita viestejä. Vuorottelemme Iidan kanssa sähköposti- ja puhelinpäivystyksen kanssa, ja tällä viikolla on minun vuoroni vastata sähköpostiliikenteestä.

Klo 18.30 kippaan lautaselle vihdoin kunnon lämmintä ruokaa ja hengähdän hetken.

Klo 18.55 hoidan ala-asteen luokkani luokkakokousasioita, koska olin saanut päivällä luokkakokouuspaikan tilavaraukseen liittyen puhelun. Odotan kyllä innolla tätäkin tapaamista! Kuuntelen myös WhatsAppiin päivän aikana saapuneita ääniviestejä. Muun muassa siskoni kertoo kuulumisistaan Alpeilta, jossa on laskettelemassa oman ainejärjestönsä laskettelukerhon kanssa.

Klo 19.53 siirryn takaisin koneen ääreen ja vuorossa on vielä LexKurssien sähköpostiin tulleisiin viesteihin vastaamista ja niissä esiin nousseiden asioiden tiimoilta Iidan kanssa viestittelyä. Jutellaan Iidan kanssa myös hieman tällä viikolla kalenteriin merkatuista palavereista ja niissä esiin nostettavista asioista. Viikolla on luvassa muun muassa koko kurssitiimin vuoden 2020 ensimmäinen palaveri, jossa tulemme käymään läpi ainakin hiljattain varmistunutta kevään kurssiaikataulua. Välillä havahdun siihen, että naapurista kuuluu taitavaa viulun ja pianon soittoa – kiva!

Klo 22.30 uni alkaa pikkuhiljaa voittaa, joten suuntaan iltatoimien kautta unille ja kohti uutta päivää! 

Tälläinen oli siis minun maanantaini. Toivon, että ensi syksynä sinunkin arkeesi kuuluu Calonia, uudet opiskelijakaverit ja muut opiskelijaelämän hauskuudet. :) 

- Aino