Kirjaudu

Tutorien tsempit!

 

Tähän blogikirjoitukseen on koottu tämän kevään 32 tutorin tsempit ja tervehdykset teille. Olette lukeneet ahkerasti ja vihdoinkin ylihuomenna on valintakokeen ensimmäisen osuuden aika. Yrittäkää olla stressaamatta liikaa ja tehkää parhaanne!

 

Olette antaneet nyt kaikkenne ja pian pääsette osoittamaan tietonne pääsykokeessa. Luottakaa itseenne ja omiin tietoihinne antamatta stressille liikaa valtaa niin hyvin se menee. Tsempit vielä kerran kaikille!

Alex Niva 19v.

 

Olette tehneet hienon työn tähän asti ja nyt viimeiset päivät kannattaakin keskittyä hyviin yöuniin ja yleisen fiiliksen ja itsevarmuuden nostattamiseen! Mä itse en opetellut viimeisinä päivinä enää mitään uutta, vaan keskityin selailemaan koko alueen läpi, pysähdellen vaikeimmissa kohdissa. Näin sain palautettua kaikki asiat muistiin, eikä jäänyt sellaista fiilistä, että jokin asian lukemisesta olisi ollut liian pitkä aika. Hurjasti tsemppiä kaikille!!:)

Alisa Paananen 21v.

 

Pääsykoetta edeltävänä päivänä kävin läpi ripeästi koko alueen ja keskityin hiukan vielä vaikeimpiin kokonaisuuksiin. Tämä kertailu antaa itsevarmuutta koetta varten, mutta kannattaa koittaa yrittää rentouttaa itsensä. Liika lukeminen viimeisenä päivänä/koepäivän aamuna ei yleensä ole kovin hyödyllistä. Pitäkää huolta sen sijaan että olette hyvin levänneitä ja luottakaa omaan tekemiseenne. Tsemppiä kaikille kovasti kokeeseen :)

Eero Knuutila 22v.

 

Koetta edeltävinä päivinä kertasin kirjojen vaikeimmat asiat ja palauttelin nopealla silmäilyllä asioita päähäni. Vikana päivänä rentouduin niin hyvin kuin pystyin; söin, urheilin ja yritin olla miettimättä kirjojen asioita. Luottakaa ja uskokaa itseenne. Menkää kokeeseen sillä asenteella, että syksyllä teillä on bolognanpunaiset haalarit päällä ja olette Oikkareita. Tsemppiä kaikille ja nauttikaa kesästä! 

Eetu Ihamäki 22v.

 

Pääsykoetta edeltävänä päivänä kertasin vielä aiheet, joissa osaamiseni tuntui heikoimmalta. Lopetin lukemisen reilusti aiemmin kuin muina päivinä, kävin pitkällä kävelylenkillä ja varmistin, että kaikki käytännön asiat ovat täysin kunnossa seuraavaa päivää varten. Vinkkini on, että unohtakaa viime hetken paniikkikertaaminen ja menkää kokeeseen mahdollisimman rauhallisena ja itsevarmalla fiiliksellä. Paljon tsemppiä jokaiselle!

Ella Talso 20v.

 

Itsekin kertasin vielä nopeasti vikana päivänä kaikkien kirjojen vaikeimmat kohdat. Nukuin silloin pitkään ja lopetin vikat kertaamiset ajoissa. Ootte tehneet paljon duunia ja se kyllä varmasti näkyy myös osaamisessanne. Luottakaa itseenne ja omaan osaamiseenne! Tosi paljon tsemppiä kaikki :)

Emilia Tuomiluoma 22v.

 

Olette tehneet jo hurjasti töitä, joten viimeisenä päivänä voi mielestäni ottaa rennommin. Levänneellä mielellä asiat palautuvatkin kokeessa helpommin mieleen. Itse omistin vikan päivän ennen koetta kokonaan rentoutumiselle: kävin pitkällä lenkillä, katsoin leffoja ja menin ajoissa nukkumaan. Muistakaa laittaa herätyskello soittamaan aamulla tarpeeksi ajoissa ja luottakaa osaamiseenne! Superisti tsemppiä! :)

Emilie Ojala 22v.

 

Viimeisenä iltana asetin itelleni tietyn kellonajan (19.00) ehdottomaksi takarajaksi, jolloin piti sulkea kirjat. Tämän jälkeen keskityin vaan saamaan tarpeeks lepoa ja motivoimaan itteeni koitosta varten. Oli tosi tärkeetä ainaki omalle jaksamiselle. Ootte tehny ihan sikana hommia, hyvä te! Muistakaa nukkua hyvin ja laittaa herätys ajoissa. Löytäkää se oma tapa toimia. Todella paljon tsemppiä ja jaksamista:)

Enna Hietikko 20v.

 

Viimeisinä päivinä kertasin enää nopeasti vaikeimpia asioita. Muuten viimeiset päivät kannattaa käyttää rentoutumiseen ja itse koetilanteeseen valmistautumiseen. Kannattaa myös yrittää mennä nukkumaan ajoissa, jotta saatte levättyä kunnolla ennen koetta. Kovin työ on jo takana ja osaatte kyllä! :) Varmistakaa, että kaikki käytännön asiat ovat kunnossa koetta varten. Paljon tsemppiä kaikille!

Hanna Pynnönen 20v. 

 

Mä en viimeisenä päivänä enää kauheesti lukenut, lähinnä illalla opettelin joitakin juttuja. Kannattaakin, jos suinkin malttaa, pyrkiä ottamaan viimeisenä päivänä taukoa lukemisesta. Kannattaa myös panostaa hyviin yöuniin. Hurjasti tsemppiä kaikille ja luottakaa itseenne! Tietoa ja osaamista teillä varmasti on riittämiin :)

Henri Mattila 25v.

 

Vaikka stressitasot ovat varmasti korkealla pääsykoetta edeltävänä päivänä, niin suosittelen silti asettamaan selvän kellonajan, minkä jälkeen ei enää lueta. Aivot tarvitsevat lepoa ennen tulevaa koitosta, ja parhaiten se onnistuu rentoutumalla! Itse lopetin lukemisen 16 aikaan, enkä enää avannut sen jälkeen kirjoja. Näin myös varmistin sen, että pääsykoeaamuna ei alkanut selailemaan paniikissa kirjoja läpi yksittäisiä kohtia tarkistellen. Ootte tehnyt ihan valtavan määrän töitä tän kokeen eteen, joten luottakaa ja uskokaa siihen, että te kyllä pystytte siihen! Hurjasti tsemppiä :)

Janissa Ahopelto 21v.

 

Koetta edeltävänä päivänä yritin parhaani mukaan olla enää lukematta, mutta välillä oli pakko tarkistaa mieltä painavia yksittäisiä asioita ja kokonaisuuksia. Kannattaa kuitenkin ihan viimeisinä päivinä yrittää rentoutua ja valmistautua henkisesti itse kokeeseen, että jaksaa :) Varsinkin hyvät yöunet ja hyvä ruoka saa aina paremmalle mielelle! Paljon tsemppiä teille kaikille!!

Johanna Karjalainen 20v.

 

Pääsykoetta edeltävänä päivänä ja pääsykoepäivänä pyrin uskottelemaan itselleni, että hallitsen pääsykoekirjallisuuden erinomaisesti. Jos uskoo omaan osaamiseensa niin tentitkin menevät oman kokemuksen mukaan paljon paremmin. Jos tuntuu siltä "ettei osaa mitään" niin se on vain mielen luoma valhe, joka johtuu siitä ettei mieli pysty ajattelemaan kuin yhtä asiaa kerrallaan. Menkää siis luottavaisin mielin pääsykokeisiin!  

Joona Keski-Luoma 21v.

 

Hienosti olette jaksaneet uurastaa ja nyt on enää ihan vähän luku-urakkaa jäljellä! Viimeisinä päivinä kannattaa miettiä, mitkä asiat haluaa ehtiä käymään läpi vielä ennen koetta ja tehdä niistä vaikka lista ja käydä vielä niitä läpi. Muistakaa levätä tarpeeksi ja huolehtia hyvinvoinnista.

Julia Sinivuori 23v. 

 

Varsinainen lukuprosessi alkaa olla pikkuhiljaa takanapäin. Olet siis jo lähempänä opiskelupaikkaa kuin moni muu, sillä et ole luovuttanut! Luota siis itseesi päätyyn asti, osaamisesi on varmasti aktiivisen jokapäiväisen lukemisen seurauksena kovalla tasolla. Tee mahdollisimman moni käytännön asia jo koetta edeltävänä päivänä valmiiksi, jotta pystyt säästämään kaiken energian itse koesuoritukseen. 

Juuso Kollin 20v.  

 

Vikana päivänä tärkeintä on löytää semmonen rauhallinen tila, missä saa suoriuduttua kokeesta parhaiten. Mä ite tykkäsin käydä mielessäni läpi sitä miten meen koepaikkaan ja istun alas ja saan paperit eteen yms. Se helpotti jännityksen laukeamista ja sitten kun todellinen tilanne tuli vastaan se tuntui jo tutulta ja oli tosi itsevarma fiilis. Ootte tehneet super lujasti töitä ja nyt vika puristus jäljellä. Ite tykkäsin asennoitua kokeeseen silleen, että meen näyttämään taitoni ja kaiken sen mitä olen oppinut! Olkaa rohkeita ja luottavaisia omia taitojanne kohtaan, osaatte kyllä! ♥️

Katariina Juhakoski 21v 

 

Koetta edeltävänä päivänä kertailin tekemiäni muistiinpanoja vain aamun n. lounaaseen asti. Illalla pyrin rentoutumaan hengailemalla perheeni kanssa ja pakkaamalla tarvittavat tavarat ja eväät valmiiksi seuraavaa päivää varten. Aamulla matkan kokeeseen kuuntelin hyvää musiikkia, söin aamupalaa ja pyrin olemaan ajattelematta tulevaa koitosta tai luettuja asioita. Rennosti vaan, niin hyvin se tulee menemään, paljon tsemppiä! :-)

Laura Välimäki 21v.

 

Viimeiset päivät itse käytin kertaillen ja henkisesti valmistautuen tulevaan koitokseen. Viimeisenä päivänä ennen koetta en lukenut lainkaan, vaan puuhailin kaikkea muuta, mitä mieli teki. Vaikka jännittikin melko paljon, menin ajoissa nukkumaan. Hyvät yöunet ovat tärkeässä roolissa. Aamulla on tärkeää muistaa syödä hyvin. Onnea kaikille koitokseen tasapuolisesti! 

Lauri Saarelainen 22v.

 

Viimeiseen päivään mennessä teillä on jo kaikki tarvitsemanne tieto päästäksenne sisälle ja isoin työ on jo takana päin. Sen vuoksi silloin kannattaa yrittää ottaa vähän rennommin ja tehdä sellaisia asioita, joiden avulla saa ajatukset hetkeksi muualle kirjoista. Koko alueen kevyt kertaaminen voi kuitenkin rauhoittaa omaa mieltä, kun siitä jää hyvä kokonaiskuva päällimmäisenä mieleen. Hurjasti vielä tsemppiä kaikille ja muistakaa, että te kyllä pystytte siihen! 

Maria Vaunumäki 22v.

 

Suurin työ on nyt takana! Teidän pitää antaa vielä kaikkenne pääsykokeessa, mutta sitä varten ootte treenanneet kovaa. Tieto ja taito teiltä löytyy, ja nyt on vaan jäljellä käytännön suoritus. Itse en enää koetta edeltävänä päivänä lukenut, vaan keskityin rentoutumiseen. Kokeeseen on hyvä mennä levänneenä, jotta jaksaa keskittyä täysillä. Tsemppiä!

Markus Mäki 21v.

 

Oppiminen alkaa olla nyt takana, tässä vaiheessa tärkeintä kerrata oleellisimmat asiat! Viimeisenä iltana ajoissa kirjat kiinni ja keskittyminen rentoutumiseen, jotta olo kokeessa on mahdollisimman itsevarma ja elinvoimainen! Nähdään tiedekunnassa! 

Matias Temonen 21v.

 

Suurin työ on jo takana päin, muistakaa viimeiset lukupäivät kerrata oppimianne asioita ja yrittäkää olla stressaamatta liikaa. Ennen pääsykoetta kannattaa huolehtia riittävistä yöunista ja hyvästä aamupalasta niin voitte mennä kokeeseen itsevarmana. Isot tsempit kaikille, osaatte kyllä! :)

Nea Raumonen 22v.

 

Tässä vaiheessa on helppoa vaipua epätoivoon ja tunteeseen ettei osaa mitään. Muistakaa pysyä positiivisin mielin - suurin työ on jo tehty ja ne pänttäämänne asiat eivät hetkessä unohdu. Luottakaa itseenne ja tsemppiä pääsykoepäivään! :)

Neli Chamba 24v.

 

Pääsykoetta edeltävänä päivänä kertailin vielä aamupäivällä muistiinpanoja ja muistikortteja, mutta iltapäivän ja illan tein muita asioita ja yritin rentoutua. Ennen koetta saattaa hyvin tuntua siltä ettei osaa riittävästi, ja se on normaalia, mutta luottakaa itseenne! Olette oppineet jo paljon, eikä sisään pääseminen edellytä kuitenkaan kaiken täydellistä osaamista. Tsemppiä hurjasti kaikille! :)

Nelli Silventoinen 19v.

 

Pääsykoetta edellisenä päivänä kertailin omia muistiinpanoja ja kävin vielä itselle vaikeimmat asiat läpi. Rauhoitin illan; kävin ulkoilmassa, kuuntelin musiikkia ja menin ajoissa nukkumaan. Aamulla en avannut lainkaan kirjoja, vaan valmistauduin kokeeseen rauhoittumalla ja tsemppaamalla itseäni. Muistakaa olla ajoissa paikalla kokeessa ja uskokaa itseenne! 

Noora Kontkanen 24v. 

 

Työskentelin koko hakuprosessin ajan ajatuksella, että teen kaikkeni saavuttaakseni tavoitteeni. Vikoina päivinä se tarkoitti kohdallani rentoutumista ja psyykkistä valmistautumista kokeeseen. Tehkää parhaanne ja uskokaa itseenne! 

Noora Lindqvist 21v.

 

Viimeisenä päivänä kertasin kirjat nopeasti, mutta suurimman osan päivästä käytin kuitenkin rentoutumiseen. Koepäivän aamuna vilkaisin vielä hankalimpia kohtia. Suosittelen pitämään kokeen aikana lähellä jotain naposteltavaa, ettei nälkä yllätä loppumetreillä. Tosi paljon tsemppiä teille jokaiselle!

Oona Nuutinen 21v.

 

Koetta edeltävänä iltana tärkein tehtävä on luoda itselle varma olo omasta osaamisesta. Ahdistusta ja paniikkia kannattaa yrittää välttää viimeiseen saakka, koska kummastakaan ei seuraa mitään hyvää. Kokeessa ei tarvitse olla täydellinen, riittää, että on tarpeeksi hyvä. Luottakaa siis itseenne ja omiin kykyihinne. Hyvin se menee!

Pihla Kankaanpää 22v.

 

Vikoina päivinä kannattaa kiinnittää huomiota riittäviin yöuniin, jotta aivot saavat myös levättyä. Itse kertailin edellisenä iltana lähinnä kirjoja selaillen. Nyt ei kannatakaan lähteä opettelemaan enää mitään uutta vaan kerrata vanhaa. Hurjasti tsemppiä kaikille! :)

Roosa Lautanala 21v.

 

 

Koetta edeltävinä päivinä luin kirjat vielä kertaalleen nopeasti 1pvä/kirja tahtia ja samalla keräsin listaa itselleni vaikeista asioista, jotka halusin kerrata vielä viimeisenä päivänä. Sitten viimeisenä päivänä lopetin lukemisen iltapäivällä ja rentoudun viettämällä aikaa illalla äitini kanssa ja teimme ruokaa ja katsoimme telkkaria:) Koitin vain pitää ajatukset pois kokeesta. Jos alkaa ahdistaa, muistuttakaa itseänne, että osaatte kyllä ja pitäkää pää kylmänä! Myös kokeessa, kun alkoi stressata, hengitin 2-3 kertaa syvään ja sanoin itselleni, että olen tehnyt todella paljon duunia ja nyt yritän parhaani ja se riittää mihin riittää, mutta ainakin olen yrittänyt täysillä. Tämä helpotti jatkamaan kokeen tekoa ja rauhoittamaan itseä:) Tsemppiä kaikille!

Sonia Palovaara 21v. 

 

Koetta edeltävänä päivänä kertasin nopeasti kirjat läpi 1h/kirja ja lisäksi kävin vaikeat kohdat läpi. Kova työ oli tehty ja vietin loppupäivän keräten voimia seuraavan päivän kokeesen: vietin aikaa perheeni kanssa, urheilin, söin hyvää ruokaa, soittelin ystävieni kanssa ja katsoin netflixiä. Muistakaa rentoutua ennen koetta, niin saatte kokeessa itsestänne kaiken irti. Niin paljon tsemppiä kaikille kokeeseen, vihdoin urakka on ohitse (ainakin melkein)!

Veera Hyvärinen 21v.

 

Viimeisenä päivänä itse lopettelin lukemisen ajoissa. Luin ehkä 4-5h; kertasin kaikki muistikortit ja silmäilin jokaista kirjaa noin tunnin ajan. Loppupäivän vietin ulkona koiran kanssa ja ajattelin kaikkea, mitä tekisin tulevina päivinä kun vihdoin olisi aikaa muullekin kuin lukemiselle. Ajatukset olivat siis poissa kirjoista! :) Suosittelen lämpimästi käyttämään viimeisen illan tekemällä jotain aivan muuta ja rentoutumalla. Olette tehneet kovan työn, superisti tsemppiä <3

Viivi Nissinen 20v.