Kirjaudu

Luennoitsijat

Työelämässä vaikuttavat juristit luennoivat kukin oman oikeudenalansa valintakoekirjasta. Luennoitsijat auttavat kurssilaista ymmärtämään valintakoekirjojen vaikeat oikeudelliset kohdat vankalla ammattitaidollaan.

Laadukas opetus nopeuttaa ja syventää kurssilaisen oppimista, mikä on entistä tärkeämpää nyt kun lukuaikaa on aikaisempia vuosia vähemmän. Luennoitsijoiden iltoihin painottuvat luennot rytmittävät opiskelua ja auttavat kurssilaista hyödyntämään kaikki päivän tunnit tehokkaaseen oppimiseen.

Kurssilaisella on mahdollisuus kysellä luennoitsijoilta häntä askarruttavista kysymyksistä tai epäselviksi jääneistä asioista.

Markus Talvio

Markus Talviolla on monen vuoden kokemus asianajoalalta erityyppisten juttujen hoitamisesta. Markus on hoitanut myös paljon julkisuutta saaneita riita- ja rikosoikeudenkäyntejä. Yhtenä laajimmista riita-asioistaan Markus on hoitanut vuosia metsäyhtiöiden puukartellia, jossa hän on toiminut usean kunnan, seurakuntien ja yksityisten asiamiehenä. Eniten julkisuutta saanut Markuksen rikosjuttu lienee juontaja Axl Smithin salakuvaus-oikeudenkäynti, jossa hän toimi useiden naisten avustajana.

Markus on ollut mukana hyvin erityyppisissä yrityksissä ja hänellä on pitkä kokemus muun muassa StartUp- yrityksistä. Ennen oikeustieteellisestä valmistumista hän toimi johtotehtävissä lääketutkimuksessa, kiinteistö- ja IT-alalla. Tämän lisäksi hänellä on laaja kokemus järjestötoiminnasta muun muassa Rikosuhripäivystyksessä. Markus käy paljon luennoimassa erilaisissa tapahtumissa muun muassa rikosoikeuteen, liike- ja kiinteistöjuridiikkaan liittyen. Jurinetin perustajaosakkaana ja toimitusjohtajana hän vastaa lakimiestyön lisäksi myös toimistonsa asiakas- ja yhteiskuntasuhteista.

Yhtenä pääsykoekirjana on ”Julkinen valta  ja oikeusvaltio”. Kirja on Talvion mukaan poikkeuksellisen ajankohtainen juuri nyt, koska julkisen vallan käyttäminen on olennainen osa oikeusvaltiota. Koronaviruksen aikana, jota elämme, eli tälläkin hetkellä on puututtu ennen näkemättömällä tavalla kansalaisten oikeuteen liikkua vapaasti Euroopan Unionin alueella ja myös oikeutta kokoontua on rajoitettu Suomessa. Kyse on julkisen vallan käyttämisestä perusoikeuksiin kajoamisessa ja pääsykoekirja tarjoaakin mielenkiintoisen pintaraapaisun nykyiseen elämäntilanteeseemme julkisen vallan käytön perusteista. Julkisen vallan käytössä kyse on normien säätämisestä, joilla asetetaan velvollisuuksia, etuja tai esimerkiksi oikeuksia kansalaisille. Julkista valtaa voidaan käyttää myös tosiasiallisesti, jolloin määrätään henkilön oikeuksista, kuten kielletään häntä poistumasta esimerkiksi Uudenmaan alueelta ja rankaistaan häntä sakolla jos hän tahallaan yrittää rikkoa kieltoa.

Markusta voi seurata Instassa: markus_tal ja Facebookista löydät hänet: Markus Sakari Talvio – Seuraa!

Jussi Sjöblom

Jussi luennoi kirjasta "Johdatus oikeuteen ja oikeudelliseen ajatteluun". Hän vietti itse pääsykoekevättään tasan 10 vuotta sitten samanlaisen aiheen parissa: tuolloin kirja oli kuitenkin huomattavasti laajempi ja etenkin raskaslukuisempi, joten hän uskoo kurssilaisten tämän kevään haasteen olevan yhteispelillä enemmän kuin selätettävissä.

Päivätyökseen Jussi on valmistumisestaan 2017 lähtien toiminut syyttäjänä Etelä-Suomen syyttäjäalueella Helsingissä. Nykyinen toimenkuva koostuu erityisesti väkivalta-, nuoriso- ja seksuaalirikosjuttujen hoitamisesta. 

Jussilla virtaa opettajasuvun mustana lampaana suonissaan vahva opettamisen ja auttamisen halu, ja hän odottaakin innolla (etä)kohtaamisia kurssilaisten kanssa, ja pyrkii tekemään osaltaan kaikkensa kurssilaisten avustamisessa oikiksen porteista sisään.

Vesa Puisto

Vesa Puisto luennoi kirjasta "Johdatus yksityisoikeuteen". Vesa on opettanut LexKursseilla monen monta vuotta ja on joka ikinen kerta ollut erittäin tykätty opettaja. Vesalla on uskomaton kyky tehdä vaikeimmistakin asioista ymmärrettäviä ja sitä kautta helpommin opittavia. Vesan opetusrepertuaari on poikkeuksellisen laaja ja hän onkin luennoinut LexKursseilla aikaisemmin mm. vero-oikeudesta, panttioikeudesta ja valtiosääntöoikeudesta.

Vesan opetuksessa on aina kannustava ja tsemppaava ote, mikä on erittäin tärkeää raskaan luku-urakan aikana. Vesan luennoille valmistelemat havainnolliset kaaviokuvat (”himmelit” niin kuin hän niitä itse kutsuu) ja konkreettiset tapausesimerkit ovat auttaneet lukuisat hakijat sisään oikeustieteelliseen tiedekuntaan.

Päätyökseen Vesa työskentelee omistamassaan lakiasiaintoimisto Fokus Oy:ssä Helsingissä, jossa hän hoitaa pääasiassa kiinteistöjuridisia asioita, kuten oikeudenkäyntejä ja kiinteistönkauppoja.

Vesa pitää pääsykoekevään ajan taas juristimentori-tiliä Instagramissa. Tilin voi ottaa seurantaan tunnisteella @juristimentori