Kirjaudu

Luku- ja vastaustekniikkaopettaja

Luku- ja vastaustekniikkaopettaja (LVT-opettaja) on loppuvaiheen opiskelija, jolla on pitkä kokemus oikeustieteellisessä vaadittavasta luku- ja vastaustekniikasta. Oppiminen on taitolaji ja siksi on tarpeen saada uutta näkökulmaa lukemiseen lukutekniikkaopetuksen muodossa. Lukutekniikka on yksittäisten vinkkien lisäksi lukuprosessin kokonaisvaltaista hallintaa, jolloin lukuaika saadaan käytettyä tehokkaasti aina prosessin alkuvaiheesta viimeisiin päiviin ennen valintakoetta.

Oikeustieteellisen alan valintakokeessa vaaditaan äärimmäistä tarkkuutta ja huolellisuutta. Valintakoepisteet jäävät saamatta, jos ajatuksia ei saa jäsennettyä oikeaoppiseksi vastaukseksi. Vastaustekniikkaopetuksessa paneudutaan valintakokeessa esiintyneisiin tehtävätyyppeihin ja opetellaan vastaamaan niihin odotetulla tavalla. Vastaustekniikka ei rajoitu vain yksittäisiin tehtäviin vastaamiseen, vaan hyvään vastaustekniikkaan kuuluu lisäksi strategia, jolla valintakokeen rajallinen aika saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti.

Krister Koskela

 

Keväällä 2020 luku- ja vastaustekniikkaopettajana toimii Krister Koskela,  4. vuoden oikeustieteen opiskelija ja aktiivinen lexiläinen. Krister on aiemmin ollut mukana LexKurssien toteutuksessa niin tutorina kuin valmennuskurssivastaavana.

Krister pääsi itse Turun oikeustieteelliseen tiedekuntaan heti ensiyrittämällä. Hänellä on siis omakohtaista kokemusta hakuprosessissa toimivista lukutekniikoista, ja oikeustieteelle ominainen vastaustekniikka on hioutunut kuluneiden opiskeluvuosien varrella loistavaksi. Krister on nyt valmiina raottamaan menestyksensä saloja kurssilaisillemme.

Kristerin mukaansatempaava opetustyyli sekä valtava tietotaito luku- ja vastaustekniikasta takaavat sen, että kurssilaisemme löytävät toimivat lukutekniikat menestyksekkään hakuprosessin tueksi ja hallitsevat oikeustieteellisen tiedekunnan valintakokeessa edellytetyn vastaustekniikan valintakokeen koittaessa.