Aarhus Nordic Week

Nordic week, eli kv-viikko, eli kansainvälinen viikko, on aivan omalaatuinen akateeminen tapahtuma. Kv-viikot sisältävät excursioita, yllätyksiä, sitsejä, juhlimista sekä verkostoitumista muiden pohjoismaiden oikeustieteellisten opiskelijoiden kanssa. Kv-viikoilla on mukana oikkareita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Islannista ja Tanskasta! Kv-viikot tarjoavat siis aivan erityisen kansainvälistymismahdollisuuden opiskelujen ohessa! Kv-viikot huipentuvat paikallisiin vuosijuhliin, ja totta kai myös sillikseen! Jokainen tässä yhteistyössä mukana oleva oikis järjestää siis vuosittain oman kv-viikkonsa, johon saapuu paikalle opiskelukollegoita muista pohjoismaiden oikiksista. Nyt kerronkin kokemukseni Aarhusin kv-viikosta!

Saavuimme Lexin ulkosuhdevastaavan Siljan kanssa tiistaina Kööpenhaminan kautta Aarhusiin. Viikon virallinen ohjelma alkoi vasta seuraavana päivänä, joten pääsin nopeasti asettautumaan hostini luokse ja nukkumaan pienet päiväunet – olinhan aamulla herännyt jo Suomen aikaa neljältä aamulla. Päiväunien jälkeen hostini poikaystävä teki meille herkullista pestopastaa, jonka jälkeen lähdimme hostini kanssa pre-partyihin (varoituksen sananen jo tässä vaiheessa: teksti tulee vilisemään englanninkielisiä sanoja), jotka järjestettiin paikallisessa opiskelijoiden suosimassa istuskelubaarissa. Paikalla oli lähinnä Aarhusin yliopiston oikeustieteiden opiskelijoita, sillä suuri osa kv-viikon vieraista saapui paikalle vasta seuraavana päivänä. Pääsin tutustumaan moniin uusiin pohjoismaiden oikkareihin ja tapaamaan muutamia vanhojakin tuttuja, joihin olin tutustunut Artiklan, eli Rovaniemen oikiksen ainejärjestön kv-viikolla. Päätimme muutamien kanssa lähteä kuitenkin jo suhteellisen aikaisin nukkumaan, sillä tuleva viikko tulisi olemaan raskas ja yöunet tulisivat jäämään loppuviikosta melko lyhyiksi.

Kuvassa maisema lentokoneemme laskeutuessa Kööpenhaminaan.

näkymä lentokoneesta

Seuraavana aamuna saimme nukkua vielä melko pitkään, sillä tapasimme porukalla vasta klo 12 aikoihin yliopistolla. Yliopistolla saimme nimilaput, ”goodie bagit” sekä tapasin lisää niin uusia kuin vanhojakin tuttuja. Yliopistolta lähdimme porukalla kävelemään kauniissa ilmassa Interlex Advokater –nimistä asianajotoimistoa kohti, jossa saimme nauttia lounaan ja kuulla muutama sanan yhdeltä yrityksen työntekijältä, joka itsekin oli aikoinaan käynyt kv-viikoilla. Toimisto sijaitsi satamassa korkean rakennuksen ylimmässä kerroksessa, joten näkymät olivat upeat. Lounaan jälkeen bussikuljetus vei meidät Handelsbankeniin, jossa oli viikon ensimmäinen luento. Kaikki viikon luennot käsittelivät eri näkökulmista rahanpesun ehkäisemistä ja torjumista, Handelsbankenin luento luonnollisesti pankin näkökulmasta. Luennon jälkeen hyppäsimme takaisin bussiin ja bussin keula kohti Hytteä! Hytte on jokaisella kv-viikolla järjestettävä alkuviikkoon sijoittuva reissu yleensä jonkinlaiseen leirikeskukseen, jossa sitsataan jonkun tietyn teeman mukaan. Suomessa Hyteille kuuluu usein myös saunominen, mutta valitettavasti Tanskassa tätä mahdollisuutta meillä ei ollut. Hyten pääohjelmana on aina sitsit! Hyttesitsien teemana toimi ”glam”, joten porukka oli pukeutunut glitteriin, puuhkiin ja koruihin. Sitsit koostuivat tyypillisesti syömisestä, juomisesta ja erityisesti laulamisesta. Sitsien jälkeen tanssimme yömyöhään saakka ja tutustuimme vielä lisää uusiin ihmisiin.
Kuvissa vierailu Handelsbankeniin ja Suomen pojat ”glam”-asuissaan.

luennolla

Seuraavana aamuna meidät tultiin herättämään siskonpedeistämme aivan liian aikaisin. Pikaisesti etsimään omat kamat kassiin mukaan, pari paahtoleipää naamaan ja bussille! Seuraavaksi oli viikon ”mega surprisen” vuoro! Kv-viikoilla on yleensä muutama erilainen yllätys, joita ei siis kerrota vieraille etukäteen, vaan jotka selviävät yleensä vasta joko matkalla tapahtumapaikalle tai itse tapahtumapaikalla. Viikon mega surprisena oli tällä kertaa trampoliinipuisto! Itse en ole ennen käynyt trampoliinipuistossa, joten tämä yllätys oli oikein mieluinen, väsymyksestä huolimatta. Muutaman tunnin jälkeen oli aika lähteä busseilla kohti ”kotia”. Tässä välissä saimme viettää ansaitun ”mellandödin” (eli ”välikuoleman”, pienen levähdystauon), jonka hyödynsin mäkkärissä syömiseen, suihkuun ja lepäämiseen. Harvinaisen pitkän mellandödin jälkeen saavuimme DLA Piperin toimistoon kuulemaan lisää rahanpesun ehkäisemisestä ja torjumisesta, tällä kertaa siis asianajotoimiston näkökulmasta. Luento oli minusta ehkä viikon mielenkiintoisin! DLA Piper tarjosi meille myös pientä naposteltavaa ja voileivät (joita tanskalaiset ilmeisesti rakastavat, sillä meille tarjottiin viikon aikana kolmet eri voileivät). DLA Piperin toimistolta lähdimme yliopistolle, jossa meille oli järjestetty peli-ilta! Tarjolla oli useita erilaisia pelejä ja herkkuja sekä pizzaa! Minä viihdyin erityisesi Cards Against Humanity –pelin parissa. Itse suuntasin jo ihmisten aikaan nukkumaan toisten jatkaessa vielä iltaa paikalliseen opiskelijoiden suosimaan baariin.

Kuvissa ulkosuhdevastaavamme Silja dominoimassa, DLA Piper:n järjestämät tarjoilut ja pelailua peli-illassa.

Seuraava aamu alkoi toisen surprisen muodossa. Otimme maanpäällisen metron teollisuusalueelle, jonka keskeltä meille paljastui tanssistudio! Kaksi Aarhusin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan hallituksen jäsentä harrastavat paritanssia, ja he olivat järjestäneet meille paritanssiopetusta. Opimme tanssimaan valssia ja jiveä, sekä tanssimme myös yhtä ryhmäkoreografiaa. Tanssitunti oli erittäin hauska, mutta myös opettavainen, sillä itselläni oli jo unohtunut vanhojentansseja varten opetellut tanssit. Tanssistudiolta suuntasimme yliopistolle, jossa saimme jälleen kerran syödä voileivät ja jossa meillä oli Tanskan rahoitusvalvontaviranomaisen antama luento. Kaikki viikon luennot olivat samasta aiheestaan huolimatta hyvinkin erilaisia ja mielenkiintoisia. Luennon jälkeen meillä oli kunnollinen mellandöd, jonka hyödynsin kaupungin kiertelemiseen. Kävin kiertelemässä paikallisia pieniä kauppoja ja eksyin myös paikalliseen suureen tavarataloon, sekä kävin myös syömässä paikallisessa pikaruokaravintolassa, jossa söinkin yhden parhaista pikaruoka-annoksistani ikinä! Aarhus on kaupunkina todella nätti ja söpö. On paljon värikkäitä vanhoja rakennuksia ja pieniä teitä, rakastuin kaupunkiin toden teolla. Sain kulutettua koko mellandödin kaupungilla, josta suuntasin pikaisesti hostini luo vaihtamaan vaatteet ja suuntasin yliopistolle. Yliopistolla meillä oli kv-sitsit, johon olivat saapuneet viimeisimmätkin kv-viikon vieraat. Sitsit etenivät tuttuun tyyliin: syötiin, juotiin ja laulettiin. Sitsien jälkeen meillä oli yliopistolla juhlat, joiden teemana oli rave! Juhliin osallistuivat myös muita Aarhusin oikiksen opiskelijoita. Tanssimme, joimme kuohuvaa ja juttelimme taas yömyöhään saakka.

Kuvissa harjoittelua tanssitunnilla, luennon seuraamista, ihania Aarhusin rakennuksia, meininkiä sitseiltä ja Eveliina (Lexistä, Turun yliopistosta) ja allekirjoittanut sitsien jälkeisissä juhlissa (kaksi viimeistä kuvaa ottanut Mathias Hauge).

Lauantaina oli vuosijuhlien vuoro! Aamulla ei tarvinnut onneksi herätä hävyttömän aikaisin, vaan saimme rauhassa valmistautua. Yhden jälkeen suuntasin naisille suunnattuun pre-partyihin, jossa meille oli tarjolla drinkkejä, kuohuvaa ja pientä purtavaa. Pre-partyilla oli myös mahdollisuus saada kampaajan tekemä kampaus. Myös miehille oli järjestetty omat pre-partyt. Pre-partyjen jälkeen oli mitaliseremonian vuoro! Jokainen kv-viikolle osallistunut saa aina mitalin viikolle osallistumisesta. Mitaliseremoniassa meille tarjottiin lisää kuohuvaa, pidettiin muutamat lyhyet puheet ja saimme totta kai mitalimme. Kokeneimmilla konkareilla puvut kilisevät kymmenistä mitaleista, itse sain toisen mitalini. Mitaliseremonian jälkeen oli itse vuosijuhlien vuoro. Vuosijuhlilla kuulimme useita puheita (tanskaksi tosin), söimme kolmen ruokalajin menun, hyödynsimme edellisenä päivänä opittuja tanssitaitoja jazzbändin soittaessa ja ennen kaikkea pidimme hauskaa. Vuosijuhlat järjestettiin korkeassa hallissa, joka oli sisustettu oikein idylliseksi. Ulkomailla vuosijuhlat ovat yleisesti pienempi tapahtuma kuin Suomessa, mutta tästä huolimatta nämä vuosijuhlat olivat erittäin tunnelmalliset ja niihin oli selkeästi panostettu. Vuosijuhlien jälkeen jatkoimme vielä afterpartyihin, jatkoille paikalliseen yökerhoon, jossa viihdyimmekin aivan pilkkuun asti.

Kuvissa minä poseeraamassa yksin sekä Andreaksen (Uppsalasta), Anskun (Justuksesta, Vaasan oikiksesta) ja Tatun (Lexistä) kanssa (jälkimmäisen kuvan ottanut Camilla Nguyen).

Sunnuntaina, eli tunnetusti ”pääpäivänä”, heräsimme kovaan myrskyyn. Pääsimme kuitenkin elossa perille sillikselle, eli akateemiselle silliaamiaiselle. Silliksellä oli tuttuun tapaan tarjolla naposteltavaa ja juomista. Yhdeltä alkoi bubblis eli kiitostilaisuus viikon järjestäneelle ainejärjestölle, ja erityisesti viikon järjestäneen ainejärjestön ulkosuhdevastaavalle. Camilla, Aarhusin ulkosuhdevastaava, olikin bubbliksen loppuun mennessä täysin puettu muilta ainejärjestöiltä saatuihin lahjoihin. Bubbliksen jälkeen vietimme vielä jonkin aikaa sillispaikalla jutellen ja valmistautuen henkisesti lähtöön. Osa kv-viikon vieraista lähti jo sillikseltä kohti lentokenttää (melkein kaikki lennot olivat kuitenkin peruutettu kovan myrskyn vuoksi, ja monet pääsivätkin lähtemään vasta seuraavana päivänä. Itse olin varannut lennot onneksi maanantaille, ja pääsinkin lähtemään kotiin suunnitellusti) joten oli ensimmäisten hyvästien aika. Sillikseltä suuntasimme vielä pienellä porukalla kohti paikallista baaria, jossa vietimme vielä viimeiset hetket yhdessä. Tämän jälkeen tiemme erkanivat – ei kuitenkaan ikuisesti – ja jouduimme hyvästelemään toisemme. Aarhusin huippuhauska ja mielenkiintoinen kv-viikko oli tullut päätökseensä.

Kuvassa Aarhusin ulkosuhdevastaava Camilla esittelemässä lahjojaan.

Kurssille?

Etsitkö sopivaa valmennuskurssia? Meillä on aika monenlaisia, joten eiköhän täältä löydy!

Katso valmennuskurssimme