Esittelyssä: Lexin tapahtumavastaava!

Moikka!

Olen Reetta Pohjankukka, kolmatta vuotta Turun oikeustieteellisessä tiedekunnassa opiskeleva syntyperäinen naantalilainen ja toimin tänä vuonna Lex ry:n hallituksen tapahtumavastaavana.

Aloitettuani opinnot Turun oikiksessa olin heti fuksisyksyn alusta asti aktiivisesti mukana Lexin toiminnassa tekemällä pienempiä toimikuntatöitä eli esimerkiksi auttamalla tapahtumien juomanjaossa. Fuksisyksyn lopussa tiesin heti, että haluan olla lähemmin mukana näin mahtavan yhteisön toiminnassa ja hainkin samana syksynä tapahtumatoimikunnan hallitukseen, jossa toimimme tapahtumavastaavan apuna tapahtumien suunnittelussa sekä järjestelyissä. Toisen opiskeluvuoteni alkaessa janosin lisää vastuuta sekä vieläkin enemmän uusia upeita Lex-tuttavuuksia, joten hain yhdistyksemme kulttuurivastaavaksi. Kulttuurivastaavana pääsin järjestämään erilaisia kulttuuriin liittyviä tapahtumia, kuten stand up -excun sekä kakkubuffet-vierailun. Vuoden pestin jälkeen koin seuraavan luonnollisen askeleen olevan tapahtumavastaavan rooli ja ilokseni minut valittiin siihen.

Tapahtumavastaavan tehtävä lyhykäisyydessään on vastata yhdistyksemme tapahtumakalenterin täyttämisestä. Kalenterin täytettä ei kuitenkaan, onneksi, tarvitse keksiä yksin, sillä toimin yhteistyössä monien mahtavien lexiläisten kanssa; tapahtumiamme järjestävät myös hallituksemme ulkosuhde- sekä opintovastaavat, toimihenkilöinä toimivat sitsi-, kulttuuri- sekä liikuntavastaavat ja näiden lisäksi monet muut. Tapahtumavastaavan rooliin kuuluu koordinoida tapahtumasektorin toimijoiden välillä varmistaen, etteivät tapahtumat mene keskenään päällekkäin, sekä tarpeen tullen auttaa muita toimissaan.

Yleisen tapahtumien yhteensovittamisen lisäksi tapahtumavastaavana pääsen järjestämään monia omia tapahtumia. Lexillä on paljon jo perinteiksi muodostuneita tapahtumia, kuten Akateemisen Mölkyn Maailmanmestaruus, jossa nimensä mukaisesti kisataan mölkystä, sekä Lex on the Beach, jossa suuntaamme lexiläisten kanssa rannalle saunomaan sekä nauttimaan lämpimästä loppusyksyn illasta, mutta myös uusia konsepteja pyritään luomaan. Tapahtumavastaavan vuoteni on vasta aluillaan, mutta jo tähän mennessä olen päässyt järjestämään muun muassa Lex Beer Pong -turnauksen sekä uramahdollisuuksiin liittyvän seminaarin alumnijärjestömme Senilex ry:n kanssa.

Odotukseni tulevalle vuodelle ovat suuret; haluan samanaikaisesti sekä vaalia perinteitä että tuoda Lexin tapahtumiin uusia tuulia. Täysin uutena konseptina olemme kehittämässä Lexin hyvinvointiviikkoa, jonka aikana paitsi kuullaan opiskelu- ja työhyvinvointiin liittyvistä seikoista niin myös päästään toteuttamaan hyvinvointia ilmajoogan sekä kuplafutiksen muodossa. Hyvinvointi on puhuttava aihe niin opiskelijoiden kuin työnantajienkin keskuudessa, joten haluan tuoda aiheen lähemmäs lexiläisiä sekä parantaa heidän jaksamistaan.  Hyvinvointiviikon lisäksi toiveenani olisi tuoda lexiläisten tukea sitä kaipaaville vapaaehtoistyön muodossa.

Niin upeaa kuin Lexin tapahtumien järjestäminen ja järjestötoimintaan osallistuminen itsessään onkaan, se ei lainkaan vedä vertoja sille, kuinka mahtavia ihmisiä Lexissä on ja kuinka hienoa heihin on tutustua sekä heidän kanssaan on työskennellä. Lexissä toimimisen kauneus piilee siinä, että tehtävien kirjo on niin laaja, että jokaiselle varmasti löytyy juuri heille sopivat tehtävät, joista jokaisessa pääsee tutustumaan paitsi ihaniin opiskelutovereihin niin myös mahdollisiin tulevaisuuden kollegoihin. Suosittelen siis ainejärjestötoimintaa jokaiselle!

Terveisin

Reetta

Kurssille?

Etsitkö sopivaa valmennuskurssia? Meillä on aika monenlaisia, joten eiköhän täältä löydy!

Katso valmennuskurssimme