Haas­tat­te­lus­sa Lex­lib­rin toi­mi­tus­joh­ta­ja

Heippa!

Täällä kirjoittaa Alisa Paananen, kolmannen vuoden lexiläinen ja Lex Libri Oy:n toimitusjohtaja vuonna 2022. Libri on lexiläisten omistama osakeyhtiö, joka on tuottaa palveluita lexiläisten eduksi. Parhaiten meidät tunnetaan Calonialla pyörittämästämme Lex Cafésta sekä Librin kaupasta, jossa myymme mm. lex-tuotteita ja haalarimerkkejä.

Päätin hakea Librin toimitusjohtajaksi, sillä halusin päästä osaksi Librin toimintaa ja antamaan osani yhtiön eteen. Koin toimitusjohtajan tehtävän mielenkiintoiseksi ja opettavaiseksi sekä sopivan haastavaksi ja hyväksi lisäksi opintojen oheen. Toimitusjohtajan tehtävänkuva on monipuolinen ja se onkin yksi tämän työn parhaista puolista! Jokainen työpäiväni on erilainen, kun hoidan Librin juoksevaa hallintoa ja toimin Lex Cafén työntekijöiden esihenkilönä. Tehtäviäni ovat mm. verkkokaupan ylläpito, laskutus, kirjanpito yhdessä kirjanpitäjän kanssa sekä internet -sivujen ylläpito. Lisäksi esihenkilön tehtäviini kuuluu mm. työvuorolistojen tekeminen, palkanlaskenta sekä kahvitusten hoitaminen yhdessä vuoropäällikkömme Johannan kanssa. Näiden ohella teen tiivisti yhteistyötä Librin hallituksen kanssa.

Yhtenä työviikkona saatan postittaa verkkokauppatilauksia, tehdä ja maksaa laskuja sekä organisoida kahvituksia. Toisena taas teen kirjanpitoa sekä päivitän yhtiön taloudellista tilannetta hallitukselle. Suurin osa tehtävistä on helppo hoitaa kotoa käsin ajasta riippumatta, joten niiden yhdistäminen opintojen kanssa onnistuu hyvin.

Toimarin tehtävät ovat opettaneet jo tässä vaiheessa minulle valtavasti uutta, mutta odotan innolla tulevia haasteita ja niistä oppimista! Parasta antia tehtävässä on yhteistyö hallituksen, Johannan ja muiden työntekijöiden kanssa ja sitä odotan innolla myös tulevaisuudessa. Ennen toimitusjohtajan tehtävääni toimin Lexissä opiskelijatuutorina sekä LexKursseilla valmennuskurssituutorina. Lisäksi olen toiminut matkanjärjestäjänä laskettelukerhossamme Skimbalexissä. Parasta oikisvuosissa on ollut tutustua kaikkiin opiskelukavereihin ja temmeltää niiden kanssa tapahtumat ja tentit läpi. Skimban ja Lexin kautta oon kokenu niin hauskoja ja ikimuistoisia juttuja ettei mitään järkeä! Jos pitäis sanoa top 3 tapahtumaa, ne ois mulla laskettelumatka Alpeille, vuosijuhlat sekä fuksiviikko kokonaisuudessaan!

Kaikille oikikseen hakijoille haluan toivottaa valtavasti tsemppiä!! Opiskeluaika on ollut mun elämän parasta aikaa ja voittaa heittämällä pääsykokeisiin valmistautumiseen käytetyn ajan ja voimavarat. Uskokaa itseenne ja kykyihinne, nähdään syksyllä Calonialla ja kahvilalla:)

– Alisa

Kurssille?

Etsitkö sopivaa valmennuskurssia? Meillä on aika monenlaisia, joten eiköhän täältä löydy!

Katso valmennuskurssimme