Joulukuun tärppilista!

Hei!

Olen Noora, 20, Helsingistä alun perin kotoisin oleva ensimmäisen vuoden opiskelija. Hain oikeustieteelliseen, sillä minua kiinnosti ala ja en ollut vielä valmis rajaamaan tulevaisuuden mahdollisuuksiani liikaa. Oikeustieteellinen antaa loistavat lähtökohdat monenlaisiin ammatteihin.

Haluaisin keskittyä antamaan muutaman oman opiskeluun ja koetilanteeseen liittyvän tärpin, jotka olivat minulle hyödyllisiä koko luku-urakan aikana. Toivon, että seuraavista vinkeistä on hyötyä teille, jotka aiotte tulevassa haussa hakea oikeustieteelliseen tiedekuntaan:

Itse huomasin, että lukemistani helpotti se, että ennen varsinaisten pääsykoekirjojen julkaisua tutustuin valmiiksi eri oikeudenaloihin. Kirjastosta ja netistä löytyy paljon erilaisia tietyn oikeudenalan perusteita ja kannustan kaikkia tutustumaan oikeustieteelliseen kirjallisuuteen ennen varsinaisia pääsykoekirjoja. Tämä auttaa siinä vaiheessa, kun kirjat tulevat ja tiedät valmiiksi jo tiettyjä perusasioita ja -käsitteitä, jotka tulevat vastaan lukiessa mitä vain oikeudenalaa. Tässä vaiheessa haluan painottaa, että valmennuskurssilta saa pääsykoekirjojen lukemiseen erinomaiset lähtökohdat!

Seuraava vinkki liittyy itse pääsykoekirjojen lukemiseen; käytä värejä! Minulla oli pääasiassa kolme eri väristä korostuskynää; ensimmäistä kynää käytin, kun kyseessä oli esimerkiksi laki tai sopimus; toista, kun puhuttiin jostain omasta mielestäni keskeisestä; kolmas väri vastasi yleisempää tekstiä (esimerkiksi lisätietoa tai jos koin, että minun oli vaikea ymmärtää jotain kohtaa). Varo kuitenkin korostamasta kaikkea!

Kolmas vinkki koskee vapaapäiviä ja vapaa-aikaa. Itse koin henkisen terveyteni kannalta todella tärkeänä sitä, että tauotin lukemistani ja pidin myös kevyempiä päiviä lukemisen ohella. Kaikille ei kokonaiset vapaapäivät onnistu, kun tekee mieli vain lukea, mutta koen, että edes kevyemmän lukupäivän pitäminen on todella tärkeää, jottei pala loppuun. Myös urheilu ja riittävä uni auttavat aivoja palautumaan.

Viimeisenä muttei vähäisempänä vinkkini itse koetilannetta varten. Tähän linkittyy paljon kolmas vinkki; jos olet todella loppuun palanut ja stressaantunut, se voi näkyä koetilanteessa paniikkina ja/tai vaikeutena keskittyä. Koetilanteessa lue kysymykset tarkasti läpi ja mieti mitä kysytään (välttyäksesi ohi vastaamiselta). Vinkkinä myös eväät kokeeseen. Jos itse voisin tehdä kokeen uudelleen, ottaisin paremmat eväät mukaan, jotta verensokerini pysyisi tasaisena koko koe tilanteen ajan. Itselläni ei oikeastaan ollut ollenkaan eväitä, jonka takia minun oli loppuajasta todella vaikea keskittyä kirjoittamiseen.

Lopuksi, en itse ole kertaakaan katunut oikeustieteelliseen hakemista ja olen nauttinut (lyhyestä) ajastani täällä. Lex tarjoaa paljon mahdollisuuksia erilaiseen toimintaan ja kannustan kaikkia hakemaan osaksi tätä yhteisöllistä tiedekuntaa! 

Terveisin

Noora

Kurssille?

Etsitkö sopivaa valmennuskurssia? Meillä on aika monenlaisia, joten eiköhän täältä löydy!

Katso valmennuskurssimme