Keskity oppimiseen!

Olen Sami, vuosimallia 1998 oleva Turun oikeustieteellisen tiedekunnan fuksi. Turkuun muutin Oulusta asti elokuun puolessa välin. Hain oikeustieteelliseen tiedekuntaan vuonna 2017 ja sain opiskelupaikan. Pakollinen välivuosi meni armeijassa, mutta viimein syksyllä 2018 pääsin aloittamaan opintoni.

Muistan, kun sain postissa pääsykoekirjani. Ne tulivat myöhässä. Heitin ne seinään, ja lähdimme kaverini kanssa päivävaellukselle. Illan (yön) saunomisen jälkeen saatoin tarttua kirjoihin uudella motivaatiolla. Aikaa pääsykokeisiin lukemiseen oli minulla muuan viikko enemmän kuin vuonna 2018 sisään päässeillä opiskelutovereillani, muistaakseni kuusi ja puoli viikkoa. Luin tuolloin päivässä 5-8 tuntia, 6 päivää viikossa. Jokaisen aamuni aloitin aamulenkillä ja hyvällä aamupalalla. Vasta metsässä juoksemisen jälkeen pääsin tietynlaiseen tunnetilaan, mikä mahdollisti uuden oppimisen ja sen sisäistämisen. En edes aloittanut lukemaan, jos ajatukseni tässä vaiheessa vielä harhaili jossakin. Fokus oli löydettävä raivokkaalla liikunnalla ja pään hakkaamisella seinään. Tämän vuoksi minä luin yksin kotona.

Jokaiselle suosittelen, jo ennen pääsykoeprosessin alkamista, oman oppimisen pohdintaa. Jokaiselle tulee päiviä lukemisen aikana, jolloin itseluottamus on täysi nolla. Minä en pystynyt lukemaan noina päivinä. Tärkein asia minulle pääsykoeprosessissa oli löytää se tunnetila, fokus, joka vasta mahdollisti oppimisen. Jokainen oppii eri tavalla, mutta sinun on löydettävä oma tapasi, jos mielit päästä oikeustieteelliseen sisään.

Paitsi pääsykoeprosessi, myös itse koetilanne vaatii luottamusta itseensä. Sen kaltaiseen kokeeseen ei lähdetä vetämään lottoriviä. Ei kannata myöskään hätiköidä. Aamulla on tärkeämpää, että ehdit juoda puoli litraa kahvia rauhassa, kuin se, että lukisit vielä pääsykoekirjoja. Se on silloin jo myöhäistä.

Kesäkuun lopussa, kun sain tietää saaneeni opiskelupaikan sähköpostilla, olin kesämökillä soutelemassa.

Itse opiskelu oikeustieteellisessä on lähtenyt hyvin käyntiin. Jo ensimmäisinä viikkoina löysin hyviä, samanhenkisiä kavereita, joiden kanssa on tullut opiskeltua, liikuttua ja osallistuttu kaikennäköisiin Lexin tapahtumiin.

Oikeustieteellinen on sinun paikkasi, jos pidät laajasti yhteiskunnallisista aiheista ja haluat ja olet valmis haastamaan itsesi. Tsemppiä lukuprosessiin!

Terveisin Sami

Kurssille?

Etsitkö sopivaa valmennuskurssia? Meillä on aika monenlaisia, joten eiköhän täältä löydy!

Katso valmennuskurssimme